Reform

Home » Reform

Protean

SISTEMA MODULAR DE PARETS REUTILITZABLES

Protean Reform és un sistema modular de parets reutilitzables que facilita el redisseny dels espais d’una manera simple, efectiva i altament sostenible. Amb aquest sistema es poden produir parets de qualsevol mida i acabat, adaptant-se a l’espai i permetent la seva total recuperació, sense residus. Es una alternativa real a les parets de pladur o de fusta.

Aquest sistema, dissenyat per l’empresa PROTEAN amb seu a UK,  era distribuït en exclusiva per NORDEST, Museum and Exhibit Services S.L. Aquestes parets ja estan implantades en museus d’arreu del món com la TATE Modern Gallery de Londres o el Kunst Palace de Dusseldorf, entre altres. A Barcelona el CCCB va fer la primera implantació d’aquestes parets per a l’exposició Memòria fragmentada. 11-S NY. Artefactes a l’hangar 17 de l’artista Francesc Torres.

Es proporciona el producte en dues modalitats: lloguer o venda, per a cobrir les necessitats de les diferents institucions dins d’uns criteris d’efectivitat econòmica, social i mediambiental.

Els aspectes més destacats són:

  • Reducció de residus, transports i matèria prima
  • Reutilització del producte amb una il·limitada capacitat d’adaptació
  • Extens cicle de vida del producte.
  • Reciclatge al 100% de les estructures lleugeres d’alumini
  • Reciclatge al 100% del material dels plafons
  • Facilitat de muntatge i desmuntatge per a la seva reutilització
  • Facilitat pel seu emmagatzemament
  • Adaptabilitat de tot tipus d’acabats

DESCRIPCIÓ TÈCNICA

Els paraments queden constituïts a partir d’una estructura de perfilaria d’alumini que acull el revestiment modulat del material escollit, com DM, dibond , metacrilat, vidre,tèxtil…

Sobre qualsevol d’aquests acabats, s’incorporen verticalment en els dos extrems del mòdul, una peça correguda de plàstic doble extrusionat (clip) que queda solidària amb el parament i encaixa a pressió en els perfils de alumini, que permet una instal·lació i/o retirada ràpida i neta alhora que es poden recuperar els paraments per a ser reutilitzats en altres ocasions.

El sistema també permet adaptar-hi vitrines, portes, caixes de llum, prestatgeries…

CASOS D’ESTUDI

També podeu donar un cop d’ull a les primeres parets que vam instalar al CCCB:  http://vimeo.com/36891459

Contrasenya:  protean